رایج ترین نمونه تبلیغات کلیکی گوگل، تبلیغات در جستجو یا سرچ ادز است. اکثر کسبوکارهایی که میخواهند تبلیغات کلیکی را آزمایش کنند و ببینند که چقدر نتیجهبخش است، از سرچ ادز استفاده میکنند. در این نوع تبلیغات کلیکی، تبلیغکنندگان، کلمات کلیدی مورد نظر خود را که میخواهند تبلیغاتشان با آن کلمات نمایش داده شود، انتخاب میکنند. سپس به گوگل ادز میگویند که وقتی کاربر کلمه کلیدی مورد نظر را جستجو کرد، چه متن تبلیغاتی را برای وی نشان دهد؛ علاوه بر این، همچنین حداکثر مبلغی را که در صورت کلیک کاربر روی تبلیغ حاضر است بپردازد را هم وارد میکند.
سرچ ادز از یک سیستم حراج برای تصمیمگیری در مورد سفارش پرداختی تبلیغکننده در صفحه و میزان پرداخت استفاده میکند. این نوع تبلیغات کلیکی، میزان سختی و رقابت کلمه کلیدی و همچنین سایر عوامل کیفیت را در نظر میگیرد.
لینک وبسایتهایی که از سرچ ادز استفاده کردهاند، میتواند هم بالاتر و هم پایینتر از وبسایتهای بدون تبلیغات (سرچ ارگانیک) ظاهر شوند. کلمه “Ad” در سمت راستی بالای آگهیهای کلیکی مشخص است.
معمولاً وبسایتهایی که از سرچ ادز برای افزایش ترافیک سایت خود استفاده میکنند، تبلیغات موتور جستوجوی گوگل به نام (Google Ads) را استفاده میکنند. اما گزینه دیگری هم برای تبلیغات سرچ ادز وجود دارد: استفاده از تبلیغات مایکروسافت برای تبلیغات کلیکی در موتور جستجوی بینگ! موتور جستجوی بینگ به اندازه گوگل در میان کاربران محبوبیت ندارد و حجم جستوجو در آن پایینتر است. در ماه مارس ۲۰۲۰، سهم بازار موتور جستجو برای گوگل ۹۱.۹۸٪ و برای Bing 2.55٪ بود. به همین دلیل، بینگ به طور کلی قیمتهای کلیک پایینتری دارد و میتواند مکمل خوبی در کنار استفاده از سرچ ادز گوگل باشد.